Våra hundar


Xirius favoritsysselsättning är att träna och tävla bruksgrenen rapport. 

Nuvarande hund

Xirius ( Hedeforsens Xirius Black)

Idag har jag och min man Magnus bruksschäfern Xirius. Han är född 2014 och tränas och tävlas i bruksgrenarna rapport och spår. Han är godkänd i Högre klass i rapport och uppflyttad till Högre klass i spår. Vi tränar också specialsök. 

Xirius är min medhjälpare när jag håller kurs då han får visa hur man kan göra.  Och ibland visar han hur man inte ska göra.  

Som unghund gick mycket fort och fel och ett tag var vår relation riktigt dålig.

Numera är vi bästisar och gör mycket roligt tillsammans. 

Tidigare hundar

Freud 1996-2009

Mitt och makens liv som hundägare började 1996 med Freud, en dalmatiner, som jag tränade för att bli räddningshund. Men då han inte hade allt som krävdes hoppade vi av utbildningen och provade andra hundsporter istället. Freud var en besvärlig unghund men kom att bli en fröjd i vardagen och jag är så glad att familjen fick ha honom i hela 13 år.

Toker 2000-2001

Eftersom Freud inte ville träna lika mycket som jag köpte jag 2000 en Hollandse Herder, Toker, som skulle bli min nya tävlingshund. Tyvärr blev inte det hundägandet som jag hoppats på då han visade sig vara en osäker, farlig hund som gärna bet först och frågade sen. Vi gick nattliga promenader för att undvika människor och andra hundar. Vi tränade och tränade men han blev inte bättre. Toker avlivades dryga året gammal efter ett test hos Polisen. 

Freja 2001-2006

Flatcoated retrievern Freja kom 2002 som en räddande ängel och lagade våra brustna hjärtan efter Toker. Hon var sex månader när hon kom till oss och var glad och vild! Men otroligt snäll och vänlig mot allt och alla. Dalmatinern Freud fick en verklig bästis och jag fick en hund som älskade att träna. Hon var duktig på personsök och att hitta på bus i lydnadsringen.

Freja fick mig att upptäcka tjusningen med retrieverjakt och vi var ute på några jaktprov och en och annan andjakt.  Hon dog tyvärr oväntat av sjukdom i början av 2006.Pixie 2005-2009

Flatcoated retrievern Pixie var ett år när jag köpte henne. Hon var liten och nätt och lika snäll som Freja. Hon var dock mindre vild och blev familjens nya bästis. Dalmatinern Freud som älskade tikar välkomnade henne med öppna tassar. Med Pixie fortsatte jag med retrieverjakten och med tävlingslydnad. Vi fick några godkända resultat men med ett litet barn i huset blev det mindre än jag från början tänkt mig. Pixie dog hastigt hösten 2009 endast fem år gammal.

Gonzo 2009-2017

Hösten 2010 var vi plötsligt hundlösa. Freud och Pixie var döda och vi hade bestämt att vi skulle ha en valp. Bara några dagar efter Pixies död åkte vi och hämtade flatcoated retrievern Gonzo som då var åtta veckor. Han kom att bli vår sons bästis och min nya kompis i retrieverjakt, spår och rapport som vi hade upptäckt tillsammans med Pixie.

Gonzo visade sig vara en stjärna i rapportskogen och sprang både fort och rätt. Han visade sig dock vara skotträdd och då det förkommer skott på rapporttävlingar fick vi lägga ner tävlandet med honom. Gonzo dog i början av 2017 och är saknad av hela familjen.

Gonzo vintern 2012.

© Copyright Mad Flatter hundkurser 2020