Om mig

Verkliga resultat med lek och fantasi är mitt motto.  Det innebär att det ni lär er på mina kurser ska fungera i verkliga livet och att både hundägare och hund har roligt på vägen. 

Jag som driver Mad Flatter hundkurser heter Jessica Andersson och är certifierad ProDogTrainer genom Absolute Dogs.  Att träna hund är bland det roligaste jag vet och jag har ägt och tränat ett flertal hundar i olika hundsporter sedan 1996. Men det viktigaste i mitt hundägande är glädjen av att ha en fyrfota bästis som funkar i vardagen.

Hos Mad Flatter Hundkurser arbetar vi med belöningsbaserad träning där vi formar hundens personlighet med hjälp av lek och tränar in specifika beteenden med hjälp av belöningar. 

Det mesta har jag gjort i Svenska Brukshundsklubbens regi. Framförallt har jag ägnat mig åt spår, retrieverjakt, rapport och specialsök men har också ägnat mycket tid åt tävlingslydnad och personsök. Tävlingsframgångarna har uteblivit då hundarna skadat sig eller dött alldeles för unga av sjukdom. 

För mig är det viktigt att hundar får vara hundar och göra sånt de tycker om som att spåra, söka, lära sig nya saker och att vara tillsammans. Därför visar jag alltid på mina kurser hur man kan tillgodose hundens naturliga behov på ett roligt sätt.

BuS-hundar

Mitt hjärta klappar lite extra för vad jag kallar BuS-hundar. De är snälla hundar som är stökigare och busigare än de flesta andra. De kan lätt blir upphetsade, har det svårt i vissa situationer,  blir lätt distraherade och sticker iväg eller börja nosa. En BuS-hund kan ha svårt att fokusera, behålla fokus och fungerar kanske inte som du vill i vissa miljöer. Den kan också ha svårt att koppla av hemma eller borta och gilla att jaga saker. 

Utbildning

Jag är oerhört intresserad av hur hundar lär sig, hur de ser på världen och hur deras mentalitet påverkar deras personlighet samt sätt att lära.

Jag har gått kurser och på föreläsningar för bland andra Tom Mitchell och Laura Langman på Absolute Dogs, Morgan Spector, Bob Bailey, Turid Rugaas, Maria Brandel, Siv Svendsen, Per Jensen, Kenth Svartberg, Reino Oskarsson och Monica Henriksson. 

Kontinuerligt lärande

Ju mer jag lär mig ju mer inser jag hur mycket det finns att lära. Jag vidareutbildar mig ständigt och minst en gång per termin går jag en kurs. Antingen inom yrket för att bli bättre instruktör eller tillsammans med min hund.

© Copyright Mad Flatter hundkurser 2020